Marjolein Huizink

Mijn naam is Marjolein Huizink, in 1990 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht. Na mijn afstuderen ben ik snel gaan werken in onze praktijk. Momenteel ben ik op dinsdag en vrijdag werkzaam in onze dependance te Julianadorp en op de donderdag werk ik in de praktijk in Den Helder.

Door de omgang met mensen en ons uitgebreide vakgebied, vind ik mijn werk afwisselend. In de afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in het behandelen van jonge kinderen (0- 4 jaar), zowel op het gebied van de eet-drinkproblematiek, als op communicatief gebied door het behalen van het HANENĀ©-certificaat, de 2-jarigen screening, het geven van communicatieve therapie en het behandelen van de beginnende spraaktaalontwikkeling.

De behandeling van jonge kinderen bestaat uit het in kaart brengen van de mogelijkheden van het kind en het begeleiden van ouders waarbij telkens de volgende stap wordt aangereikt.
Het samen leggen van deze puzzel blijft een uitdaging en maakt mijn vak zo boeiend.

Petra van Gemeren

In 1996 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool van Rotterdam & Omstreken. Na mijn afstuderen heb ik in verschillende praktijken en in het speciaal onderwijs in de Randstad gewerkt. Vanaf 1997 ben ik werkzaam binnen Logopediepraktijk Den Helder & Julianadorp. De eerste jaren in loondienstverband en in 2002 kreeg ik de mogelijkheid een deel van de praktijk over te nemen. Op dit moment werk ik 2 dagen in de praktijklocatie Den Helder en 1 dag in de praktijklocatie in Julianadorp.

Vanaf 1999 ben ik mij gaan specialiseren in het behandelen van dyslexie en lees/spellingproblemen. Van september 2009 tot en met juni 2011 heb ik de Master Special Educational Needs (dyslexiespecialist) gevolgd bij Fontys Hogeschool OSO. Dit gaf mij de gelegenheid mij als medebehandelaar te registreren bij het Kwaliteitsinstituut Dyslexie. Van daaruit werd ik medebehandelaar binnen de vergoede dyslexiezorg in samenwerking met orthopedagogenpraktijk Athena.

Sinds januari 2007 ben ik lid van de kwaliteitskring Dyslexie Noord Holland. Daar heb ik van 2011 t/m 2015 de rol van voorzitter vervuld. Ook ben ik geregistreerd in het dyslexiedeskundigenbestand van onze beroepsvereniging, NVLF.

In de praktijk behandel ik voornamelijk kinderen. Mijn interesse gaat uit naar het behandelen van taalontwikkelingsstoornissen, lees- en spellingproblemen en/of dyslexie. Hierbij vind ik het belangrijk de hulpvraag van het kind en de ouders zo goed mogelijk in kaart te brengen en waar nodig ook aandacht te besteden aan de sociaal-emotionele aspecten. De uitdaging in mijn beroep is de zorg rondom een kind te optimaliseren en daarbij is een goed contact met alle betrokkenen essentieel!

Heeft u een vraag? Stel de vraag hieronder!

  • Voer een getal tussen 7 en 7 in.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.